Lauantaiaamu 5.5.2018  klo 8.00. +2 astetta lämmintä ja kevyt sade. Siinäpä lähtökohdat tämänvuotiseen liiton frisbeegolfmestaruuskilpailuun.

Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut on saapunut takaisin synnyinsijoilleen Jyväskylään. Vuonna 2010 Keski-Suomen Aliupseerien puheenjohtajalle heitetty ajatus frisbeegolfkisoista on kantanut hedelmää. Tänävuonna 8 kertaa järjestettävä kisa on kasvanut liiton suurimmaksi mestaruuskisaksi ja tälläkin kertaa paikalla oli liki 40 ”fribasta” kiinnostunutta jäsentä kilpailemassa ja erilaisissa toimitsijatehtävissä.

Kisa käytiin Tikkakosken lähimaastossa Hiidenjärvellä Hiiska DG:n radalla joka on yksi suomen haastavimmista radoista heittää ja tämä näkyikin tuloslistassa. Haastavuutta rataan tuo väylien ulkopuolella vaaniva tiheä metsikkö josta takaisin tulo väylälle on haastavaa. Väylät sopivat kuitenkin aloittelevallekin kädelle, koska pisimmillä väylillä on tilaa heittää. Toisaalta väylät ovat kuitenkin pitkiä joten taitoa pitkiin heittoihin tarvitaan jotta kisassa menestyminen olisi mahdollista.

Frisbeegolf lajina on hengeltään kuitenkin sellainen, ja tämä erityisesti korostuu Aliupseeriliiton kisoissa, että mukana on kiva olla vaikka ei aivan kärjessä kisaisikaan. Hyvällä tavalla itsensä haastaminen radalla ja tätä mukavampi peliseura, riippumatta onko kaverina ammattilaisheittäjä vai harrastelija, takaa viihtymisen kisoissa ja radalla.

Aamun kalseus rupesi ensimmäisen kierroksen aikana paranemaan ja toiselle kierrokselle lähdettiin kuluvan kevään ensimmäisellä yli 15 asteen auringonpaisteella.

Voittaja saatiin jo kahden kierroksen aikana tuloksella +9 (131 heittoa). Voittajana Lappeenrannan aliupseerien Joonas Hytti. Kakkossijasta jouduttiin pitämään sudden death kahden kisaajan päätyessä samaan +10 tulokseen. Sudarin vei Lappeenrannan aliupseerien Santeri Huttu ensimmäisellä väylällä.

Naisten sarjassa voiton vei Anni Paarma Lappeenrannan aliupseereista tuloksella +111 (233 heittoa)

Lisäksi palkittiin yllätyksenä myös avoimen sarjan viimeinen joka oli tuloksella +100 (222 heittoa) Keski-Suomen Aliupseerien Kai-Mikael Kuismanen. Riemulla ei ollut rajaa ”Santi:n” noutaessa palkintoaan. Tämä jos mikä kuvastaa hyvin tämän porukan tunnelmaa ja päivän fiilistä kisojen yhteydessä.

Joukkuekilpailun voittoon kiri Keski-Suomen Aliupseerit (Kimmo Vänskä, Aki Vänskä, Jali Honkanen ja Juho Heikkinen 580 heittoa) ja toiseksi Lappeenrannan aliupseerit (Joonas Hytti, Santeri Huttu, Jarno Makkonen ja Anni Paarma 647 heittoa). Lappeenranta toimittanee kiertopalkinnon Keski-Suomeen ensi tilassa J.

Keski-Suomen Aliupseerit kiittää kaikkia osallistujia!!!

Aliupseeriliiton Frisbeegolfmestaruuskilpailut 2018